Voortbouwen op unieke karakter van Houten samen met inwoners

Voortbouwen op unieke karakter van Houten samen met inwoners

Iedere inwoner uit Houten moeten we het perspectief kunnen bieden dat zij in Houten kunnen blijven wonen. Daarom wordt in de komende periode stevig geïnvesteerd in extra woningen voor Houtenaren en ook voor mensen die een binding hebben met Houten. Maar niet minder belangrijk is hoe er vervolgens gebouwd gaat worden. Tijdens de verkiezingen heeft de Inwonerspartij zich niet voor niets fel gekeerd tegen de toenmalige plannen van massale hoogbouw, minder groen en stedelijke verdichting. Inwoners hebben deze plannen door middel van een referendum verworpen.

Er is gelukkig nu een nieuwe periode aangebroken, waarin we het anders gaan doen. Er zal worden voortgebouwd op het unieke karakter van Houten. Iets waar we met zijn allen trots op zijn en wat vaak ook de reden is dat velen van ons hier zo prettig wonen. Houten moet en zal een veilige, groene en gezonde leefomgeving blijven met de juiste voorzieningen in de buurt. Dit wordt ook weleens het Houtens DNA genoemd. De nadere invulling hiervan moet echter niet alleen in het gemeentehuis worden bepaald, maar juist samen met inwoners. U als inwoner kent Houten en weet wat Houten nodig heeft. Daarom zal u als inwoner geraadpleegd worden, omdat u vooraan staat!

De afgelopen periode zijn er veel straatinterviews geweest met inwoners uit Houten, Schalkwijk, ’t Goy en Tull en ’t Waal. Ook is er een vragenlijst de afgelopen twee maanden beschikbaar gesteld die inwoners konden invullen op Houtenpraatmee.nl, waarbij inwoners hun wensen kenbaar konden maken. Daarnaast is er een expertgroep met eigen inwoners uit Houten die specifieke en beroepsmatige deskundigheid hebben op het terrein van ruimtelijke ordening, milieu en bouwen, waaronder de architect van onze huidige unieke inrichting in Houten. Dit past in ons streven om de deskundigheid van onze inwoners een veel prominentere plaats te geven aan de voorkant van het besluitvormingsproces. Niet over inwoners beslissen, maar met inwoners!

Willem Zandbergen, fractievoorzitter Inwonerspartij Toekomst Houten